Batteriskåp – Funktion & användning

Batteriskåp är ett utmärkt sätt att förvara och ladda batterier säkert och korrekt. De kan hålla batterierna i ett driftläge som är tryggt för att undvika skador samt förhindra brand, elektriska stötar eller andra skador. Dessutom kan de hålla batterierna laddade, vilket gör att de är beredda att användas när det behövs. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på batteriskåp och batteriförvaring.

Laddskåp för batterier – Funktion

Ett laddskåp för batterier är ett säkert och konstruerat utrymme som används för att skydda batterier och andra elektriska komponenter mot bränsle, eld, väder och smuts. Ett batteriskåp är utformad för att skydda batterier från fysiska skador som kan inträffa vid t.ex. överdriven värme, nedfrysningar eller väta.

Laddskåp för batterier är vanligtvis gjorda av galvaniserad stål med ett platt tak, en stängd dörr och ett gummifotavtryck. Fotavtrycket gör det möjligt för batteriskåpet att röra sig oberoende från omgivningen. Batteriskåpen är utformade för att skydda mot brand och kan vara utrustade med sprinkleranläggningar, brandsläckare och brandlarm. De har också godkända lås som skyddar mot obehöriga intrång.

Vilka företag måste använda batteriförvaring?

Batteriförvaring används oftast av företag som använder batterier som kräver regelbunden laddning och underhåll, såsom telekommunikations- och säkerhetsföretag, industriföretag och medicinska företag. Även företag som handlar med förbrukningsvaror, såsom batterier, bör använda batteriförvaring för att skydda sina investeringar.

Batteriförvaring är också nödvändigt för företag som använder batterier för att driva ett antal maskiner, som exempelvis mobiltelefoner, datorer, elfordon och solceller. Alla dessa företag bör använda batteriförvaring för att säkra deras batterier och hålla dem i gott skick.

Köp batteriladdningsskåp på nätet

Jiwa erbjuder batteriladdningsskåp för att passa alla behov och önskemål. Deras kvalitetsskåp erbjuder en användarvänlig design, hög säkerhet och långvarig hållbarhet. Välj mellan olika stilar och storlekar för att hitta ett skåp som passar dina krav. Deras batteriskåp är konstruerade för att uppfylla höga standarder för säkerhet och funktionalitet. De har också ett brett utbud av tillbehör som gör det enkelt att konfigurera ditt skåp för att passa dina specifika behov. När du köper ett batteriladdningsskåp från Jiwa kan du vara säker på att du får högkvalitativ batteriförvaring som är säker och robust.

Bild från jiwa.se

Att tänka på vid användning av laddskåp för batterier

Laddskåp för batterier är ett användbart verktyg som skyddar och optimerar batteriers prestanda och livslängd. Det är viktigt att man väljer ett laddskåp som är lämpligt för den typ av batterier som man har. Här är några saker man bör fundera över innan man köper ett batteriskåp:

Säkerställ att skåpet har integrerad ventilation

Ett batteriskåp ska ha en integrerad ventilation för att säkerställa att batterierna får en konstant tillförsel av luft som är fritt från fukt och damm. Detta kan hjälpa till att förhindra att batteriet överhettas eller fuktskadas, vilket kan orsaka elektriska stötar och brand. En integrerad ventilation är också viktig för att underhålla en konstant temperatur inuti batteriskåpet, vilket hjälper batteriet att prestera optimalt.

Ladda säkert

Om du överväger att använda ett batteriskåp som en laddstation bör du välja ett skåp som är konstruerat för detta syfte från början. Att försöka montera in något själv kan vara både dyrt och farligt. Ett litiumjonskåp kommer med en högkvalitativ lista med eluttag med metallhölje och jordade eluttag som är driftklar och ansluten till skåpets bakre vägg.

Skydd mot invändig brand

Vanliga brandklassade skåp är designade för att skydda mot brand som börjar utanför skåpet, men de är inte robusta nog att skydda mot brand som orsakas av litiumjonbatterier som börjar inuti skåpet. För att säkerställa att ditt brandklassade skåp skyddar mot brand som startar inuti skåpet i minst 90 minuter, se till att det är testat och godkänt enligt SS-EN-1363-1.

Fördelar med ett batteriskåp

Ett batteriskåp är ett nödvändigt skydd för företag som använder batterier som kräver regelbundet underhåll och laddning. Med ett batteriskåp kan man skydda batterierna från skador och förbättra deras prestanda och livslängd. Här är några andra fördelar med ett batteriskåp:

  • Skyddar batterier från stötar, stötar, slag och fukt.
  • Håller batterierna säkra från skador.
  • Förbättrar livslängden på batterierna.
  • Minimerar eller helt eliminerar risken för brand.
  • Gör det enkelt att ladda batterierna.
  • Skyddar batterierna mot stötar och värmeförlust.
  • Förhindrar onödiga fel, underhåll och reparationer.